Вівторок, 2017-11-21, 1:47 AM
Ви увійшли якГість | Група "Гості"Вітаю ВасГість| RSS

Швидка допомога з географії


У вільну хвилину
Спілкування
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічільник
Рейтинг@Mail.ru

Publisher

Головна » Статті » Соціальна та економічна географія України 9 клас » Господарство України [ Додати статтю ]

Плодоовочеконсервний комплекс України

До складу плодоовочеконсервного комплексу України входить вирощування овочів, фруктів і ягід, підприємства консервної та плодоовочесушильної промисловості, а також обслуговуючі й допоміжні підприємства.

Овочівництво поширене на всій території України, але рівень його концентрації і спеціалізації неоднаковий у різ­них регіонах. На Поліссі, наприклад, вирощують переваж­но огірки, моркву, столовий буряк і капусту, у Лісосте­пу — огірки, помідори, цибулю, у Степу — помідори, пе­рець, баклажани. Найбільша концентрація посівів овочевих культур у тих господарствах, які входять до складу сиро­винної зони консервного заводу, а також розташовані на­вколо великих міст.

Важлива роль у постачанні населення міст свіжими овочами в несезонний період належить парниково-тепличним господарствам. Найбільші площі закритого грунту від­водяться під овочі в Криму, навколо Києва, Харкова, До­нецька, Одеси, Львова.

Садівництво розвинуте на всій території України. Тут поширені такі плодовоягідні культури: яблуні, груші, сли­ви, вишні, черешні, полуниці, малина. У південних райо­нах вирощують абрикоси, персики, інжир. Найсприятливіші умови для садівництва склалися в Криму, Придністров'ї, у південному Степу і Закарпатті.

Більша частина овочів, фруктів і ягід споживається у свіжому вигляді, а решта надходить на переробні підпри­ємства для виробництва консервів. Найбільш розвинена плодоовочеконсервна промисловість у Кримській, Херсон­ській і Одеській областях, які виробляють близько 40% усіх плодоовочевих консервів. В Україні склалася певна спеціалізація у виробництві плодоовочевих консервів. Пере­робні підприємства Центру і Заходу виробляють в основно­му фруктові консерви, а Південного району спеціалізують­ся на виробництві томатних консервів.

Категорія: Господарство України | Додав: okinaka (2009-08-13)
Переглядів: 900 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Copyright MyCorp © 2017