Четвер, 2024-04-18, 11:03 PM
Ви увійшли якГість | Група "Гості"Вітаю ВасГість| RSS

Швидка допомога з географії


У вільну хвилину
Спілкування
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічільник
Рейтинг@Mail.ru

Publisher

Головна » Статті » Соціальна та економічна географія України 9 клас » Господарство України [ Додати статтю ]

Виноградарсько-виноробний комплекс Ук­раїни

До складу виноградарсько-виноробного комплексу Ук­раїни  входить  виноградарство,   промислова   переробка винограду, а також виробництва, що обслуговують ці галу­зі. Кінцевою продукцією комплексу є свіжий виноград, ви­ноградні вина, виноградний сік, коньяки, які виготовляють з технічних сортів винограду. З відходів переробки одер­жують різні кислоти, дубильні речовини, спирт.

Загальна площа виноградних насаджень в 1990 р. ста­новила 176 тис.га. Основні їх масиви розміщені в зоні Степу. Найбільшою концентрацією виноградників характе­ризується зона передгірських і гірських районів Криму, де створені великі спеціалізовані господарства. Основними ви­ноградарськими областями є Кримська, Одеська, Херсон­ська, Миколаївська і Закарпатська. Тут зосереджено понад 90% виноградних насаджень України.

Виноград — малотранспортабельний продукт, тому ви­робництва первинної його переробки розташовані поблизу сировинних баз. Промислову переробку винограду здійсню­ють в основному радгоспи-заводи. Підприємства по вироб­ництву коньячного спирту розміщені поряд із заводами первинного виноробства, тобто в районах вирощування ви­нограду. Заводи вторинного виноградарства і шампанських вин розміщені в основному в районі споживання готової продукції (Одеса, Київ, Донецьк).

Категорія: Господарство України | Додав: okinaka (2009-08-13)
Переглядів: 1368 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Copyright MyCorp © 2024